• Inschrijven
  • Verlof aanvragen
  • Schooltijden en lunch
  • Gymrooster
  • Vakanties
  • Studiedagen
  • Preventief zorgteam
  • Privacy
  • Medezeggenschapsraad
  • Ouderraad

Over De Beekvliet

 

Een basisschool kies je voor 8 jaar. Het is dan ook een van de belangrijkste keuzes die je als ouder voor je kind maakt. Je wilt je kind goed onderwijs bieden in een veilige en prettige omgeving. Op een school die niet afwacht wat alle andere scholen doen, maar waar eigen keuzes gemaakt worden, omdat er specialisten in huis zijn die weten waar ze het over hebben.

Een keuze voor De Beekvliet is een keuze voor een stabiele school die voorop loopt in Velserbroek en omgeving, die goede leerresultaten behaalt, maar waar we het met elkaar vooral ontzettend fijn hebben! Hieronder zullen we u uitleggen waarom...

Voor de meest uitgebreide informatie kunt u het beste onze schoolgids downloaden. Daarvoor klikt u hier.

 

Kanjertraining

Op De Beekvliet worden alle leerlingen echte kanjers. In Velserbroek zijn we de enige gecertificeerde Kanjerschool. Dat betekent dat alle leerkrachten geschoold zijn om de training te mogen geven én dat dat ook in alle groepen gebeurt.
Via de aanpak van de Kanjertraining leren we hoe we met elkaar omgaan. Dit doen we niet alleen in een groep waarin het heel hard nodig is; we bouwen liever vooraf aan een goede sfeer en zetten de Kanjertraining daarom in alle groepen in.  Met zijn duidelijke afspraken en regels heeft de Kanjertraining bewezen een van de beste methodes voor sociaal- emotionele ontwikkeling te zijn. Een veilige basis om verder te leren!

iPads, laptops en Chromebooks in alle groepen

Onze kleutergroepen werken niet  met pc’s, maar met iPads. Ze zijn handzaam, stabiel en er zijn inmiddels meer educatieve apps te vinden dan educatieve programma’s voor de ‘ouderwetse’ pc’s. Vandaar onze keuze om hiermee vanaf de kleutergroepen aan de slag te gaan.

Een graag geziene gast in de kleutergroepen is ook het robotje Zoem. Een rijdend bijtje dat door de kinderen geprogrammeerd kan worden om opdrachten uit tevoeren. Ruimtelijk inzicht en vooruitdenken worden zo op een leuke manier getraind.


In groep 3 zijn de iPads ook veelvuldig te zien. Aanvullend wordt daar ook regelmatig op chromebooks gewerkt. vanaf groep 4 gebeurt al het digitale werk op de chromebooks. Dat kan het oefenen van tafels of topografie zijn, of het maken van een les rekenen of begrijpend lezen. Dit doen we uiteraard niet alleen in groep 8; we vinden ict-vaardigheden en mediawijsheid te belangrijk om mee te wachten tot het laatste jaar.

 

Veel voorzieningen en toch kleinschalig

We zijn een vrij grote school en daardoor kunnen we de kinderen veel voorzieningen bieden. Dat is natuurlijk heel prettig. Maar we hebben ook twee locaties waardoor er van de grootte van de school voor de kinderen niet zo veel te merken is. De jongste kinderen (groep 1 t/m 3) zijn zelfs gehuisvest in een van de kleinste - maar zeker het meest knusse – schoolgebouw van Velserbroek. De groepen zijn hier rondom een centrale ruimte te vinden.  Op het plein staat een klimtoestel met glijbaan, een zandbak, een speelhuisje en in de pauze rijden de fietsjes lekker in de rondte. Sinds de verbouwing in de zomervakantie van 2013 is het gebouw nog praktischer ingericht en in een vriendelijke en frisse kleurstelling gebracht. Licht en open en met splinternieuw sanitair.
De 'grote' kinderen van de groepen 4 t/m 8 gaan naar ons gebouw aan de Aletta Jacobsstraat toe. Dat is helemaal toegespitst op oudere kinderen met onder andere een schoolbibliotheek met vele honderden kinderboeken, een inspirerend technieklokaal en met een voetbalkooi op het plein.
De Via Nova-groepen zijn gevestigd in het gebouw aan de Sluisweid.

 

Kleuters werken met de iPad

 

 

 

Een boekje lezen

Plusklas

Voor wie erg leergierig is en niet genoeg heeft aan de basisstof is er een plusklas. Zo blijft het leren ook leuk voor de leerling die erg gemakkelijk leert! Elke woensdag komen 25 plusleerlingen uit de groepen 5 t/m 8 bijeen voor interessant en uitdagend pluswerk. Er is een juf speciaal geschoold en zij heeft veel ervaring in het aanbieden van pluswerk. Zij verrast de kinderen telkens weer met onderwerpen op het gebied van wetenschap en techniek, kunst en cultuur, geschiedenis enzovoort.

 

Muziekles van KOEL

De vakdocente van KOEL Productions verzorgt elke vrijdagochtend voor een aantal groepen een prachtige muziekles. Naast de 'gewone' muzieklessen in de klas met onze leuke muziekmethode 123Zing! krijgen de kidneren dus met regelmaat ook een heel andere les in de repetitieruimte van een wel heel muzikale vakspecialiste.

 

Gruiten

Gruiten is een samentrekking van de woorden ‘groenten’ en ‘fruit’. Dat is namelijk wat we als tussendoortje eten op onze school. Rond tien uur gaan alle trommeltjes en tassen open en komt het tevoorschijn: een bakje druiven, een mandarijntje, snoeptomaatjes… Bij ons de normaalste zaak van de wereld; zo doen we dat al jaren. Lekker en gezond!

Wilt u uw kind verse en gekoelde zuivel laten drinken tijdens het 10-uurtje en/of tijdens de lunch, dan kunt u via Campina een abonnement afsluiten voor schoolmelk. Er staat dan dagelijks een pakje halfvolle melk voor uw kind klaar. Voor meer informatie over schoolmelk of  voor het afsluiten van een abonnement klikt u hier.

 

Naschoolse opvang en continurooster

Dagelijks maken veel kinderen gebruik van de mogelijkheden voor naschoolse opvang. We werken hiervoor samen met Partou Kinderopvang.

Er wordt in Velserbroek gebruikgemaakt van twee locaties voor naschoolse opvang waarvan er een in hetzelfde gebouwencomplex is gevestigd als onze hoofdlocatie. De andere locatie is op slechts enkele minuten lopen van onze school te vinden. De kinderen hoeven daar uiteraard niet zelf naartoe, maar worden altijd keurig bij de deur opgehaald door de pedagogisch medewerkers van Partou.

Sinds het schooljaar 2015/2016 blijven we tussen de middag eigenlijk allemaal over; we werken met een continurooster dat voor een duidelijker en prettiger schoolritme zorgt. Tussen de middag is er telkens een deel van de leerlingen dat een broodje eet en een deel dat buitenspeelt. Zo wordt het nergens te druk en kan na de pauze het lesprogramma weer snel opgepakt worden.

 

Digitale schoolborden, iPads, chromebooks...

Door de hele school wordt inmiddels al jaren alleen nog maar gewerkt met digitale schoolborden. Zo worden de lessen interactiever, leuker en alle fantastische mogelijkheden van de computer kunnen in de lessen gebruikt worden. Ook zijn veel moderne lesmethodes tegenwoordig voorzien van bijbehorende software die zo voor de hele groep beschikbaar is. Intussen zijn we in alle groepen aan het werk met de nieuwste generatie digiborden; geen beamers meer, maar er hangt als het ware een grote tablet aan de muur. 

De leerlingen werken met regelmaat op iPads en chromebooks. Meestal als middel om bijvoorbeeld een werkstuk op te maken of tafels op te oefenen. Soms is het doel juist het verkennen van alle mogelijkheden en het beter leren omgaan met chromebook of iPad.

Sinds twee jaar rijden er bij de kleuters bee-bots rond; kleine robotjes die eruitzien als bijtjes. Een nieuw soort ontwikkelingsmateriaal dat een beroep doet op het vooruitdenken en ruimtelijk inzicht.

 

Extra zorg

Soms gaat het leren weleens wat minder gemakkelijk. Dan is er gelukkig veel hulp van onze zorgmedewerkers. We hebben zowel intern begeleiders als een remedial teacher en een gedragsspecialiste in huis. Zij leggen het nog eens uit, helpen een handje, begeleiden en motiveren of geven zelfs een hele faalangsttraining. Dan gaat het vaak al snel weer beter.

Als we de expertise zelf niet in huis hebben, weten we die gelukkig altijd wel ergens anders te vinden. Zo werken we bijvoorbeeld prettig samen met de logopediepraktijk die tegenover de school gevestigd is.

 

Resultaten

Natuurlijk vinden we vooral goed taal- en rekenonderwijs erg belangrijk. Het leesonderwijs wordt nog steeds verder verfijnd en daar wordt, net als voor het rekenen, ook ruim de tijd voor genomen in het lesrooster van alle groepen. We werken er met z’n allen hard voor, gebruiken daarbij de nieuwste methodes en materialen en we behalen dan ook jaarlijks resultaten die boven het landelijk gemiddelde liggen.

 

Via Nova

Voor hoogbegaafde kinderen werken we op een heel andere manier. Een werkwijze die leerlingen uit heel Noord-Holland naar onze school trekt. Dus werken op eigen niveau, grote projecten, creatieve opdrachten in samenwerking met het Kunstencentrum Velsen, schaaklessen, Spaans, leren omgaan met hoogbegaafdheid en nog veel meer. Onder het kopje ’Via Nova’ vindt u op deze site meer informatie over het onderwijs voor deze specifieke doelgroep.

De Via Nova-groepen zijn er vanaf groep 3. Onze kleutergroepen werken wel op een andere manier dan de gemiddelde basisschool, maar horen bij onze afdeling voor regulier onderwijs. Het onderwijs is er dus niet specifiek ingericht voor meer- en hoogbegaafde kinderen. Voor kleuters die vanwege een voorsprong problemen ervaren op een andere school zijn onze kleutergroepen dus niet zondermeer een oplossing.

 

Wetenschap en technologie

Door een unieke samenwerking met Jetnet junior (het expertisecentrum voor techniekonderwijs in Nederland) kunnen we onze leerlingen heel bijzondere technieklessen aanbieden. Samen met Jetnet vormen wij de eerste Nederlandse Techniekhub, een plaats waar onderwijs en het bedrijfsleven elkaar vinden om de leerlingen warm te maken voor techniek en wetenschap.

Een en ander is nog in ontwikkeling, maar nu al hebben onze leerlingen van groep 1/2 een trapauto ontworpen die in de werkplaats van Tata Steel echt gebouwd gaat worden, groep 7 en 8 hebben vlieglessen gevolgd op het zweefvliegveld in Noordwijk en verschillende andere groepen hebben techniekworkshops gevolgd op de Tata Steel Academy. En er komt nog veel meer moois aan!

Op 'gewone' dagen werken we regelmatig in ons technieklokaal; een lokaal dat helemaal is ingericht om met natuur- en techniekonderwijs aan de gang te gaan. Van reageerbuisjes tot electronicadozen, de meest uiteenlopende materialen zijn er te vinden. 

 

Theaterles

Op woensdag is juf Rianne, onze theaterjuf, in de repetitieruimte te vinden. Zet geeft dan aan verschillende groepen een theaterles; en ncombinatie van zang, dans en drama/toneel.

Jezelf durven uiten, durven bewegen en bezig zijn met muziek laat kinderen op ene heel andere manier naar zichzelf en naar elkaar kijken. Darnaast genieten we allemaal erg van deze lessen.

 

Beginnen op De Beekvliet

Wanneer uw kind begint op onze school, wilt u natuurlijk dat hij of zij zich snel thuisvoelt. Daarom mogen alle kinderen voor ze vier jaar worden eerst een aantal keer komen wennen. Dan is het niet zo spannend meer als het allemaal echt gaat beginnen.

Gelukkig komen ze ook al snel veel vriendjes en vriendinnetjes van het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of uit de straat tegen. Dat maakt het nog gemakkelijker.

Omdat veel ouders voor onze school kiezen kunnen we de kleuters altijd goed opvangen in een van de groepen 1/2. De laatste jaren werkten we regelmatig met een instroomgroep die halverwege het schooljaar van start ging. Een groep 1 waar alle kinderen starten die in de tweede helft van het schooljaar hun vierde verjaardag vieren. De groep begint dus heel klein en knus en groeit in de loop van het schooljaar langzaamaan tot een groep van normale grootte. We merken jaarlijks dat de jongste kleuters en hun ouders dit een heel fijn begin vinden!

 

Lekker spelen bij de kleuters

 

Kleuteronderwijs in 'Rijken'

‘s Morgens werken en spelen de kinderen in hun stamgroep of in de klassen ernaast. De klassen die naast elkaar liggen, zetten de tussendeuren open. 

Gerichte en begeleide activiteiten van alle vakgebieden komen met de ‘eigen’ leerkracht aan bod. 

 

De kinderen mogen na de lunch zelf kiezen in welk Rijk ze aan de slag willen. Een Rijk is een klaslokaal waarin op een bepaald gebied extra aanbod te vinden is.

Van te voren wordt met de kinderen besproken welke activiteiten in welk Rijk plaats vinden en wat de kinderen zelf willen leren en oefenen. 

Als je zelf je keuzes kan maken en kan kiezen voor wat jij interessant vindt of wat jij graag wilt ontdekken, ben je veel meer betrokken en gemotiveerd. 

 

Welke rijken zijn er en welke activiteiten vinden plaats in deze Rijken?

In Taalrijk kunnen de kinderen allerlei activiteiten doen die te maken hebben met schrijven of stempelen, verhalen luisteren of zelf verhalen verzinnen, spel in de bibliotheek, het programmeren van de Beebots en allerlei auditieve oefeningen. 

In Fröbelrijk worden allerlei nieuwe technieken aangeleerd. De kinderen kunnen kiezen voor meerdere activiteiten met divers materiaal. Vanuit de aangeboden technieken is er veel aandacht voor vrije expressie.

In Rekenrijk kunnen de kinderen programmeren met de Beebots, werken met materiaal uit de rekenkast of spelen met de rekenroutines. Ook is er in dit rijk een winkel. In deze winkel leren en ontdekken de kinderen spelenderwijs. Deze winkel wordt aan de meeste thema’s aangepast. 

In Natuurrijk verzorgen de kinderen dieren en leren over zichzelf, planten, seizoenen en het klimaat. 
Het aquarium moet goed schoon gehouden worden en de vissen worden gevoerd.
Er zijn  regelmatig ‘seizoensdieren.’ Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan slakken en regenwurmen. De kinderen kunnen de werkelijkheid naspelen in de dierenwinkel/dierenkliniek.

In Ontdekrijk beleven en experimenteren de kinderen met allerlei materialen. Er zijn bijvoorbeeld extra zand- en watertafels. Er is veel aandacht voor techniek op allerlei manieren. Proefjes en experimenten vinden in dit Rijk veelvuldig plaats.

In Fantasierijk zijn de kinderen bezig met dansen, poppenspel, rollenspel en beleven ze verhalen d.m.v. diverse activiteiten. 

In Bouwrijk kunnen de kinderen naar hartenlust werken en spelen met lego, duplo, Konstruktor en blokken. 
Er is ruimte voor het vrije spel, maar er worden ook activiteiten aangeboden m.b.v. bijvoorbeeld bouwtekeningen. Kinderen kunnen ontwerpen/ uitvinden met karton en ‘make-do.’

 

Kinderen die meer kunnen en willen, worden in hun stamgroep meer uitgedaagd met ‘moeilijker werk,’ maar ook tijdens vaste momenten in de week in de Rijken. 
Ook kunnen ze aan de slag met Smartgames. Verder kunnen de kleuters dammen en schaken. 
Leren hoe je leert, doorzetten en volhouden horen hier natuurlijk bij!

 

Eens komen kijken? Dat kan!

We zouden u nog veel meer kunnen vertellen over onze school. Over de lessen Engels, de excursies naar bijvoorbeeld het Rijksmuseum of Duin en Kruidberg, het gezellige sinterklaasfeest en het feestelijke kerstdiner. Maar misschien is het leuker als u zelf eens een kijkje bij ons komt nemen. Bel of mail ons gerust voor een afspraak. We nemen graag de tijd voor u en laten u met plezier onze school zien!

Voor een inschrijfformulier klikt u hier.

 

 

Contactgegevens

Basisschool De Beekvliet
De Weid 20
1991 ET Velserbroek
t: 023 5378273 023 5392764 023 8200961

Contact

Locatie

Zoeken

Social Media

Facebook Facebook
Twitter Twitter

Copyright 2019 - Basisschool De Beekvliet
Inloggen | Ziber Education - Basisschool website | Ziber - Mobiele website met CMS | Design by Dutch Designs with Lemon